Niet goed in je vel door onzekerheid of stress? Coaching helpt!

20 februari 2020

Veel tieners, studiekiezers, studenten en jongvolwassenen zitten niet goed in hun vel. Met 27°Coaching ontdek je in 5 gesprekken wie je bent en wat je nodig hebt pm het leven te leiden dat bij jou past.

Lees verder

Past jouw baan bij jouw persoonlijke drijfveren?

4 februari 2020

Soms voel je je ongelukkig in je werk en weet je niet precies waarom. Past jouw baan bij jouw drijfveren? Zo niet, dan kan je uit balans raken.

Lees verder

Een studie kiezen, hoe doe je dat?

20 januari 2020

Doet jouw puber dit ook? Na een lange dag op school, is hij eindelijk thuis. ‘Zo, nu even rust’ denkt ie en ploft op de bank. Hij pakt zijn telefoon en verdwijnt in een andere wereld. Maar jij als ouder ziet liever een actieve houding bij je kind. Hij moet nog een studie kiezen. Dus roep je naar de bank ‘heb je je al ingeschreven voor open dagen?’. Je hoort een zucht. Gevolgd door een gemurmel dat lijkt op ‘doe ik straks’. Enigszins moedeloos loop je weg. Je vraagt je af wat je toch moet doen om je kind te motiveren, zodat het zich gaat verdiepen in een vervolgopleiding.

Lees verder

“Mijn ouders gaan scheiden”, zei ik lachend

14 januari 2020

Ik was 16 jaar en mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden. “Je vader heeft een vriendin”, zei mijn moeder op een dag toen ik uit school kwam. “Wat?? Wat bedoel je?” dacht ik. Ik begreep er niks van en was in de war. Maar dat zei ik niet.

Lees verder

Hoe help ik mijn kind met het kiezen van een studie?

25 november 2019

Als jongeren in de bovenbouw zitten, willen hun ouders graag dat ze zich gaan verdiepen in een vervolgstudie. Maar hoe weet een kind welke studie hij moet kiezen? En hoe pak je dit als ouders aan?

Lees verder

Het leven van een student is dynamisch (geschreven door een student)

5 november 2019

Het leven van een student is niet altijd zo fijn als het lijkt. Toen ik net op kamers ging wonen was ik ineens verantwoordelijk voor veel dingen. Vooral voor het halen van mijn 1e jaar vanwege het bindend studieadvies. Als je je 1e jaar niet haalt, is het immers exit opleiding. De druk om te presteren voelde ik maar al te goed.

Lees verder

Welk gedrag vertoon jij automatisch en onbewust?

21 oktober 2019

Herken je dat je je anders gedraagt in situaties waarin jij je niet prettig voelt? Je loopt er bijvoorbeeld van weg, je sluit je af, praat er overheen, wordt boos of gefrustreerd, gaat delegeren of commanderen, je oordeelt, probeert gelijk te krijgen of je gaat juist lachen.

Lees verder

Druk in je hoofd

15 oktober 2019

Heb jij het idee dat er veel van je wordt verwacht? Van je studie, (bij)baan, vereniging, ouders en vrienden? Ben je daardoor druk in je hoofd?

Lees verder

Wat ben ik voor coach?

9 september 2019

Wat ben jij voor coach?’ vraagt mijn teamgenoot
Na het tennissen drink ik met mijn team nog een drankje in de kantine. Eén van mijn teamgenoten vraagt ‘Wat ben jij dan voor coach? Voetbalcoach?’. Nee ik ben geen voetbalcoach, sterker nog; ik weet niet zo veel van voetbal.

Lees verder

Vaar de koers die bij je past

2 september 2019

Ben jij het kind dat je het liefste wilt zijn? Leid jij het studentenleven waar je van droomde? Voldoet jouw baan aan je verwachtingen? Kortom: vaar jij de koers die bij jou past?
Als kindercoach, jongerencoach en coach voor volwassenen help ik je met jouw ontwikkeling. Ik kijk naar jou als individu met jouw drijfveren en behoeftes.

Lees verder

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen?
Praten helpt! Je bent van harte welkom!

+31 6 39 22 88 30
frederiek@27gradencoaching.nl