Terug naar blogoverzicht

Past jouw baan bij jouw persoonlijke drijfveren?

4 februari 2020

Past jouw baan bij jouw persoonlijke drijfveren? Daarvoor moet je eerst weten wat jouw drijfveren überhaupt zijn. Wat motiveert jou en waarvoor kom jij in beweging? In de coachgesprekken die ik voer, zijn mensen vaak verrast als we hun drijfveren ontdekken. Als ik vervolgens aan ze vraag of deze drijfveren aanwezig zijn in hun werk, blijft het soms stil.

Herkenbaar

Ook ik heb banen gehad waarin ik me ongelukkig voelde. En ik begreep niet waardoor dat kwam. Ik gaf de schuld aan anderen. Terwijl er met die anderen niks mis was. Alleen paste de baan en de collega’s niet bij mij en wat mij persoonlijk motiveert.

Niet gelukkig

Als jouw baan qua inhoud, uitvoering of omgeving niet bij jouw drijfveren past, kan het zijn dat jij op je werk niet lekker in je vel zit. Stel je bent druk bezig met presteren. Je wilt aan je collega’s en leidinggevende laten zien dat je goed bent. Beter dan je collega. Je werkt hard, maakt overuren. Niks is jou teveel. De nadruk ligt dan op prestatie. Je zoekt bevestiging van je eigenwaarde en trots door succes of erkenning. Maar wat gebeurt er als jouw drijfveren rust, zorgeloosheid, plezier, je vrij voelen en verbinding zijn? Dan ontstaat er disbalans. En dat zorgt ervoor dat jij je niet gelukkig voelt.

Past jouw baan bij jou?

Persoonlijke drijfveren zeggen iets over wie je bent en hoe jij in het leven staat. Kijk eens van een afstand naar jezelf en naar jouw baan. Past die baan bij jou? Zo niet, welke drijfveren mis je? En wat ga je daar aan doen?  

Wil je hier meer over weten? Of heb je behoefte aan een warm gesprek? Stuur me een berichtje op 06-39 22 88 30 of mail naar frederiek@27gradencoaching.nl

27°Coaching is aangesloten bij NOBCO

Geef een reactie

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen?
Praten helpt! Je bent van harte welkom!

+31 6 39 22 88 30
frederiek@27gradencoaching.nl