Terug naar blogoverzicht

Het leven van een student is dynamisch (geschreven door een student)

5 november 2019

Het leven van een student is niet altijd zo fijn als het lijkt. Toen ik net op kamers ging wonen was ik ineens verantwoordelijk voor veel dingen. Vooral voor het halen van mijn 1e jaar vanwege het bindend studieadvies. Als je je 1e jaar niet haalt, is het immers exit opleiding. De druk om te presteren voelde ik maar al te goed. Daarnaast moest ik zelf zorgen voor mijn boodschappen, koken, de was en nog veel meer.

Ik wilde ook nog uit, lol maken, werken, lid zijn van een vereniging en tijd doorbrengen met mijn vriendin. Jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten! Mijn ouders wilde ik ook af en toe zien en laten weten dat ik goed aan het studeren was. Ik wilde hen en mezelf niet teleurstellen. Falen was voor mij geen optie. Gelukkig haalde ik mijn propedeuse.

Stage

Tijdens de stageperiode in het 2e jaar had ik het druk. Ik kreeg een goed beeld van het leven na mijn opleiding. Als student was ik niet gewend om dagelijks van 09.00 – 17.30 uur te werken. Ik leerde dat ik op de opleiding nog mag leren, maar als werkende kwaliteit moet leveren. Na mijn stage was ik me ervan bewust dat ik na mijn opleiding een baan wilde vinden die ik écht leuk vond en bij me paste. Dus bleef ik hard studeren.

Studeren is duur

Het bedrijfsleven wil meer dan een afgestudeerde met ‘alleen’ een diploma. Dus in het 3e studiejaar werd ik voorzitter van een studentenvereniging. Super leuk, maar ook ontzettend  druk.
Studeren is duur en dat zorgde bij mij voor financiële druk. Daarom werkte ik in de horeca, waar ik veel uren maakte en dus goed verdiende.

Onzeker

Wij als studenten zitten in een periode waarin we mega veel leren, maar ook fouten maken. En dat maakt me wel eens onzeker.  Ook door de sociale druk voel ik me soms onzeker. Er wordt toch van je verwacht dat je meedoet met allerlei evenementen en feesten. Daar geniet ik ook van, maar ik moet ook studeren dus heb ik niet altijd tijd voor het sociale leven. Dan twijfel ik over wat te doen. Ik vind het lastig om aan mijn eigen verwachtingen (en die van anderen) te voldoen. Ik wil presteren met mijn studie en hem zo snel mogelijk afronden. Maar ik wil me ook laten zien in het sociale studentenleven. Dat zorgt soms voor stress. Dan ga ik twijfelen en piekeren. Ik weet dan niet goed hoe ik daar uit kan komen.

Herkenbaar?

Ben jij ook student en herken je bovenstaande? Heb je last van onzekerheid, faalangst of zou je graag wat meer zelfvertrouwen willen hebben? Weet dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Neem gerust contact met mij op, dan nodig ik je uit voor een warm gesprek op een huiselijke plek. Ik heb oprechte persoonlijke aandacht voor jou. Samen gaan we op zoek naar jouw drijfveren, waarden en behoeften. Op een ongedwongen manier leer jij jezelf kennen en begrijpen. Met als resultaat dat je richting kan geven aan een studie en leven dat bij JOU past. En dat voelt goed! Meer weten? Kijk op www.27gradencoaching.nl .

Geef een reactie

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen?
Praten helpt! Je bent van harte welkom!

+31 6 39 22 88 30
frederiek@27gradencoaching.nl