Terug naar blogoverzicht

Druk in je hoofd

15 oktober 2019

‘Ik ben druk in mijn hoofd’ is de zin die ik het meeste hoor tijdens de coachgesprekken met mijn coachees.

Druk in je hoofd

Over het algemeen coach ik jongeren en jongvolwassenen tussen 17 en 27 jaar. Ik coach studiekiezers, studenten en young professionals. Vooral studenten ervaren dat ze druk zijn in hun hoofd. Ze hebben het gevoel dat er veel van ze wordt verwacht. De studie, bijbaan, vereniging, ouders, het sociale leven en sporten. Ze voelen financiële druk (studeren is duur), sociale druk (overal aanwezig zijn, fear of missing out) en prestatiedruk (van zichzelf, ouders en opleiding). Ik merk dat ze moeite hebben hun gevoel te ervaren, te benoemen en ernaar te luisteren. Ze zitten immers vooral ‘in hun hoofd’. Veel denken en soms ook piekeren. Ze vertellen me dat ze vooral behoefte hebben aan rust in hun hoofd. De vraag is dan ‘hoe ga je die rust krijgen?’ Wat hierin helpt is als je jezelf kent en begrijpt. Waarom doe ik wat ik doe, voel ik wat ik voel? Waar heb ik behoefte aan?

Persoonlijke issues

27°Coaching coacht jongeren en young professionals die individuele, persoonlijke issues ervaren en hiermee aan de slag willen. Thema’s zijn vaak: druk zijn in je hoofd, moeite om keuzes te maken, je onzeker voelen, je verdrietig of boos voelen, blijven piekeren, je gevoelens niet kunnen uiten, je gestrest voelen, problemen zien (beren op de weg) en niet weten wie je bent en wat bij je past.

Samen op zoek

In een warm gesprek op een huiselijke, veilige plek geef ik je oprechte en persoonlijke aandacht.
Samen gaan we op zoek naar jouw drijfveren, waarden en behoeften. Op een ongedwongen manier leer je jezelf kennen en begrijpen. Met als resultaat dat je richting kan geven aan een studie, loopbaan en leven dat bij jou past. En dat voelt goed!

Rust in je hoofd

Mijn motto is ‘vaar de koers die bij je past’. Oftewel:
– volg de opleiding die bij jou past,
– zoek de baan die bij jou past,
– leid het leven dat bij jou past.
En als je dat doet, krijg je vaak ook meer rust in je hoofd.

Herkenbaar?

Heb jij ook behoefte aan rust in je hoofd, maar weet je niet goed hoe je dat gaat krijgen? Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je er graag bij. Stuur me een berichtje op frederiek@27gradencoaching.nl of
bel 06-39228830. Een appje sturen is natuurlijk ook prima.

www.27gradencoaching.nlGeef een reactie

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen?
Praten helpt! Je bent van harte welkom!

+31 6 39 22 88 30
frederiek@27gradencoaching.nl