Terug naar blogoverzicht

Wat ben ik voor coach?

9 september 2019

‘Wat ben jij voor coach?’ vraagt mijn teamgenoot
Na het tennissen drink ik met mijn team nog een drankje in de kantine. Eén van mijn teamgenoten vraagt ‘Wat ben jij dan voor coach? Voetbalcoach?’. Nee ik ben geen voetbalcoach, sterker nog; ik weet niet zo veel van voetbal.

Jongeren

Voor mij is het normaal wat ik doe, maar ik blijf het lastig vinden dit duidelijk te verwoorden. Terwijl ik toch voor 100% achter de wijze sta waarop ik coach. ‘Wat maakt dat ik het lastig vind om duidelijk te maken wat ik doe?’ vraag ik mezelf af. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik niemand wil uitsluiten. Daar heb ik van nature een hekel aan. Ik ben meer van ‘samen’. Ik ben opgeleid tot professioneel coach en kindercoach. Ik kan zowel kinderen, jongeren als volwassenen coachen met persoonlijke vraagstukken. Waar gaat mijn hart dan sneller van kloppen? Dat weet ik wel. Van het coachen van jongeren. Die hebben hun hele leven nog voor zich, lopen tegen problemen aan en willen er wat aan doen, maar weten niet hoe.

Drijfveer

Daar zit ook mijn drijfveer. Als jongere worstelde ik met de regels van mijn familie (je netjes gedragen, met 2 woorden spreken, met mes en vork eten, vooral niet opvallen, niet klagen maar doorgaan. Als het uit was met een vriendje was de reactie van mijn vader: ‘er komt wel weer een andere tram voorbij’). De scheiding van mijn ouders (als ik er niet over praat is het er niet). Een leraar op de middelbare school die me tijdens de bijles betaste. Ik dacht dat het aan mij lag. De vervolgopleiding die ik koos paste op dat moment goed bij me. Echter feestte ik erop los zodat ik het 1e jaar niet haalde en weg moest. Vervolgens koos ik een opleiding die helemaal niet bij me paste. Ik had het vast fijn gevonden als er iemand was geweest die naast me had gestaan en mij geholpen had de koers te vinden die bij me paste.

Profilering

Met de tips van mijn teamgenoot, en tevens social media, expert Anneke van der Voort https://www.linkedin.com/in/annekevandervoort/ van PR-Minded https://pr-minded.nl/ , besluit ik mijn coachpraktijk 27°Coaching duidelijk te profileren.

27°Coaching coacht jongeren tussen de 17 en 27 jaar die individuele, persoonlijke problemen ervaren en hiermee aan de slag willen. Misschien vind je het moeilijk om keuzes te maken, voel je je onzeker, verdrietig of boos, blijf je piekeren, ben je gestrest of weet je niet wie je bent en wat bij je past.
In een warm gesprek op een huiselijke, veilige plek geef ik je oprechte persoonlijke aandacht.
Samen gaan we op zoek naar jouw drijfveren en behoeften. Op een ongedwongen manier leer jij jezelf kennen en begrijpen. Met als resultaat dat je richting kan geven aan de studie, loopbaan en het leven dat bij JOU past. En dat voelt goed!

Mijn motto is dan ook ‘vaar de koers die bij je past’.

Zie je mij voor je?
Ik leer van Anneke dat het de bedoeling is dat degene die mijn profilering leest, mij onmiskenbaar voor zich ziet. Ik ben benieuwd hoe jij mij ziet na het lezen van dit bericht!

Voor meer informatie http://www.27gradencoaching.nl

Geef een reactie

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen?
Praten helpt! Je bent van harte welkom!

+31 6 39 22 88 30
frederiek@27gradencoaching.nl